Рецепти
Паштета од пастрмки (посно) Ана Ѓорова

Намазот послужете го со потпечен леб како предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(2 Килограми)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Главица)

Маргарин(250 Грама)

Вода(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос

Сенф

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа

  1. Рибата исчистете ја и исечете ја на поголеми парчиња. Исчистете го лукот, а целерот и кромидот исечете ги на поголеми парчиња.
  2. Сето тоа со зачините (без сенфот, биберот и магдоносот) ставете го во експрес лонец и на тивок оган варете го 3 часа. Може да додадете и уште зеленчук по желба (комплет зеленчук за супа).
  3. Потоа смесата малку испасирајте ја, па измиксирајте ја. Додајте малку сенф и бибер по вкус. По потреба ставете сол, посипете со ситно сечкан магдонос и украсете со маслинки.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: