Рецепти
Пастрмка во фолија (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и здрав рецепт кој ќе го обожава целото ваше семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(800 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)

Рузмарин(3 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се мачка големо парче од алуминиумската фолија со масло (водете сметка дека треба да ја собере цела риба).
  2. Патрмката се полни со лук, сечкан рузмарин, магдонос и сол. Се прска со лимонов сок или со оцет и се наросува одозгора со ситно сечкан магдонос.
  3. Така наполнетата риба, се затвара во фолијата и се става во сад за печење во претходно загреана рерна и се пече околу 20 минути.
  4. Исклучете ја рерната, извадете ја фолијата и оставете ја пастрмката во рерна уште неколку минути, за малку да се зарумени. Сервирајте ја цела во голема чинија и украсете ја по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: