Рецепти
Пастрмка во фолија (посно)
Вкусен и здрав рецепт кој ќе го обожава целото ваше семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пастрмка(800 Грама)
Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)
Рузмарин(3 Кафени лажици)
Свеж магдонос(1 Китка)
Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Се мачка големо парче од алуминиумската фолија со масло (водете сметка дека треба да ја собере цела риба).
- Патрмката се полни со лук, сечкан рузмарин, магдонос и сол. Се прска со лимонов сок или со оцет и се наросува одозгора со ситно сечкан магдонос.
- Така наполнетата риба, се затвара во фолијата и се става во сад за печење во претходно загреана рерна и се пече околу 20 минути.
- Исклучете ја рерната, извадете ја фолијата и оставете ја пастрмката во рерна уште неколку минути, за малку да се зарумени. Сервирајте ја цела во голема чинија и украсете ја по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во