Рецепти
Пастрмка во фолија (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и здрав рецепт кој ќе го обожава целото ваше семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(800 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)

Рузмарин(3 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се мачка големо парче од алуминиумската фолија со масло (водете сметка дека треба да ја собере цела риба).
  2. Патрмката се полни со лук, сечкан рузмарин, магдонос и сол. Се прска со лимонов сок или со оцет и се наросува одозгора со ситно сечкан магдонос.
  3. Така наполнетата риба, се затвара во фолијата и се става во сад за печење во претходно загреана рерна и се пече околу 20 минути.
  4. Исклучете ја рерната, извадете ја фолијата и оставете ја пастрмката во рерна уште неколку минути, за малку да се зарумени. Сервирајте ја цела во голема чинија и украсете ја по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: