Рецепти
Пастрмки со печурки Ана Ѓорова

Здрав рецепт за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Морков(3 )

Кромид(2 Главици)

Ловоров лист(1 Лист)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Брашно(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пастрмките се чистат, се валкаат во брашно и се пржат на масло.
  2. Ситно исечканиот кромид се продинстува на зејтин заедно со морковот, а потоа се додаваат печурките, лорберовиот лист, биберот и виното.
  3. Омекнатите печурки се посолуваат, се зачинуваат со сок од лимон, се преливаат врз пастрмките и се сервираат за послужување.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: