Рецепти
Пастрмки со печурки
Здрав рецепт за целото семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пастрмка(4 )
Свежи шампињони(500 Грама)
Морков(3 )
Кромид(2 Главици)
Ловоров лист(1 Лист)
Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)
Бело вино(100 Милилитри)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Брашно(6 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Пастрмките се чистат, се валкаат во брашно и се пржат на масло.
- Ситно исечканиот кромид се продинстува на зејтин заедно со морковот, а потоа се додаваат печурките, лорберовиот лист, биберот и виното.
- Омекнатите печурки се посолуваат, се зачинуваат со сок од лимон, се преливаат врз пастрмките и се сервираат за послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во