Рецепти
Пастрмки со печурки Ана Ѓорова

Здрав рецепт за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Морков(3 )

Кромид(2 Главици)

Ловоров лист(1 Лист)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Брашно(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пастрмките се чистат, се валкаат во брашно и се пржат на масло.
  2. Ситно исечканиот кромид се продинстува на зејтин заедно со морковот, а потоа се додаваат печурките, лорберовиот лист, биберот и виното.
  3. Омекнатите печурки се посолуваат, се зачинуваат со сок од лимон, се преливаат врз пастрмките и се сервираат за послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: