Рецепти
Пченкарен леб
Вкусно домашно пченкарно лепче
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пченкарно брашно(3 Чаши)
Брашно(1 Чаша)
Морска сол(1/4 Супена лажица)
Пченкарно масло(2 Супени лажици)
Вода(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 85 минути
- Измешајте ги брашното и солта, додајте масло и добро промешајте ги.
- Потоа додајте вода и продолжете со мешање.
- Плехот подмачкајте го со масло од сусам, загрејте го, а потоа ставете го тестото во плехот.
- Печете го на температура од 190°C час и 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во