Рецепти
Пченкарен леб Ана Ристеска

Вкусно домашно пченкарно лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(3 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Морска сол(1/4 Супена лажица)

Пченкарно масло(2 Супени лажици)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 85 минути

  1. Измешајте ги брашното и солта, додајте масло и добро промешајте ги.
  2. Потоа додајте вода и продолжете со мешање.
  3. Плехот подмачкајте го со масло од сусам, загрејте го, а потоа ставете го тестото во плехот.
  4. Печете го на температура од 190°C час и 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: