Рецепти
Пченкарен леб Ана Ристеска

Вкусно домашно пченкарно лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(3 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Морска сол(1/4 Супена лажица)

Пченкарно масло(2 Супени лажици)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 85 минути

  1. Измешајте ги брашното и солта, додајте масло и добро промешајте ги.
  2. Потоа додајте вода и продолжете со мешање.
  3. Плехот подмачкајте го со масло од сусам, загрејте го, а потоа ставете го тестото во плехот.
  4. Печете го на температура од 190°C час и 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: