Рецепти
Печена скуша со домати Ана Ѓорова

Здрав ручек од скуша во доматен сок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Домат(1 Килограм)

Црн лук(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Лимон(1 )

Бело вино(2 Децилитри)

Листови магдонос

Суво оригано

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На дното од сад за печење, наредете ги доматите исечени на кругови.
  2. Врз доматите ставете исечкани црн и бел лук, листови магдонос и оригано.
  3. Скушите ставете ги врз доматите и зачините, прелијте ги со масло, покријте ги со кругови лимон, посолете и ставете ги да се печат во загреана рерна на 220°C.
  4. Кога рибата ќе биде полупечена, прелијте ја со бело вино и сокот кој ќе се исцеди од доматите. Свртете ја и вратете ја во рерна да се допече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: