Рецепти
Печена тиква Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за богатата бадникова трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(500 Грама)

Јаболко(2 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Цимет(1 Пакување)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исчистете ја тиквата од семките, но оставете ја кората и сечете парчиња со дебелина од половина сантиметар и ставете ги во сад за печење.
  2. Јаболките се мијат и се длабат во средината и се ставаат и тие во садот за печење.
  3. Сите заедно посипете ги со ванилин шеќер и цимет, а средините во јаболките наполнете ги со шеќер.
  4. Внимателно се става вода да го покрие дното на садот и се пече во загреана рерна 40 минути на 250 степени.
  5. Внимавајте да не изгорат бидејќи тогаш тиквата ќе се залепи на садот, затоа внимателно следете од време на време што се случува во рерната.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: