Рецепти
Печена тиква Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за богатата бадникова трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(500 Грама)

Јаболко(2 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Цимет(1 Пакување)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исчистете ја тиквата од семките, но оставете ја кората и сечете парчиња со дебелина од половина сантиметар и ставете ги во сад за печење.
  2. Јаболките се мијат и се длабат во средината и се ставаат и тие во садот за печење.
  3. Сите заедно посипете ги со ванилин шеќер и цимет, а средините во јаболките наполнете ги со шеќер.
  4. Внимателно се става вода да го покрие дното на садот и се пече во загреана рерна 40 минути на 250 степени.
  5. Внимавајте да не изгорат бидејќи тогаш тиквата ќе се залепи на садот, затоа внимателно следете од време на време што се случува во рерната.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: