Рецепти
Печени ќофтиња од туна
Лесни и брзи ќофтиња со кои нема како да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кашкавал(100 Грама)
Туна во конзерва(370 Грама)
Лебни трошки(5-6 Супени лажици)
Сирење(150 Грама)
Јајце(1 )
Вегета(1/2 Супена лажица)
Лук во прав(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во длабок сад со виљушка издробете го сирењето, па измешајте го со иситнетата туна од конзерва, ренданиот кашкавал, лукот во прав, бибер, вегетата и јајцето.
- Добро измешајте, па додајте го исечканиот магдонос и месете ја смесата со рацете додека да се изедначи.
- Од смесата формирајте ќофтиња, наредете ги во тава за печење обложена со намастена хартија за печење.
- Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во