Рецепти
Печени ќофтиња од туна Ана Ѓорова

Лесни и брзи ќофтиња со кои нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(100 Грама)

Туна во конзерва(370 Грама)

Лебни трошки(5-6 Супени лажици)

Магдонос

Сирење(150 Грама)

Јајце(1 )

Вегета(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад со виљушка издробете го сирењето, па измешајте го со иситнетата туна од конзерва, ренданиот кашкавал, лукот во прав, бибер, вегетата и јајцето.
  2. Добро измешајте, па додајте го исечканиот магдонос и месете ја смесата со рацете додека да се изедначи.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња, наредете ги во тава за печење обложена со намастена хартија за печење.
  4. Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: