Рецепти
Печени круши со јаворов сируп Ана Ѓорова

Одлична есенска закуска од засладени круши со цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Сок од јаболко(1/2 Чаша)

Путер(4 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Сокот од јаболко кратко стоплете го во тенџере на оган или во микробранова печка 1 минута.
  3. Путерот додајте го во загреаниот сок од јаболка и мешајте додека се растопи.
  4. Крушите измијте ги и преполовете ги, па отстранете им ги семките и дршките. Рспоредете ги во мал огноотпорен сад.
  5. Крушите прелијте ги со смесата од јаболко и наросете цимет по вкус.
  6. На крај попрскајте ги со јаворов сируп и ставете ги во загреаната рерна да се печат 30 минути. На секои 10 минути, вадете го садот од рерна и преливајте ги крушите со сирупот одозгора, па враќајте ги да се допечат. Сервирајте ги топли и уживајте! Може по желба да ги послужите со топка сладолед одозгора или со шлаг.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: