Рецепти
Печени круши со јаворов сируп
Одлична есенска закуска од засладени круши со цимет
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Круша(4 )
Сок од јаболко(1/2 Чаша)
Путер(4 Супени лажици)
Јаворов сируп(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Загрејте ја рерната на 200°C.
- Сокот од јаболко кратко стоплете го во тенџере на оган или во микробранова печка 1 минута.
- Путерот додајте го во загреаниот сок од јаболка и мешајте додека се растопи.
- Крушите измијте ги и преполовете ги, па отстранете им ги семките и дршките. Рспоредете ги во мал огноотпорен сад.
- Крушите прелијте ги со смесата од јаболко и наросете цимет по вкус.
- На крај попрскајте ги со јаворов сируп и ставете ги во загреаната рерна да се печат 30 минути. На секои 10 минути, вадете го садот од рерна и преливајте ги крушите со сирупот одозгора, па враќајте ги да се допечат. Сервирајте ги топли и уживајте! Може по желба да ги послужите со топка сладолед одозгора или со шлаг.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во