Рецепти
Печени круши со јаворов сируп Ана Ѓорова

Одлична есенска закуска од засладени круши со цимет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Сок од јаболко(1/2 Чаша)

Путер(4 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Сокот од јаболко кратко стоплете го во тенџере на оган или во микробранова печка 1 минута.
  3. Путерот додајте го во загреаниот сок од јаболка и мешајте додека се растопи.
  4. Крушите измијте ги и преполовете ги, па отстранете им ги семките и дршките. Рспоредете ги во мал огноотпорен сад.
  5. Крушите прелијте ги со смесата од јаболко и наросете цимет по вкус.
  6. На крај попрскајте ги со јаворов сируп и ставете ги во загреаната рерна да се печат 30 минути. На секои 10 минути, вадете го садот од рерна и преливајте ги крушите со сирупот одозгора, па враќајте ги да се допечат. Сервирајте ги топли и уживајте! Може по желба да ги послужите со топка сладолед одозгора или со шлаг.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: