Рецепти
Печени тиквички Ана Ѓорова

Вкусно и здраво предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Рендан пармезан(110 Грама)

Суво оригано(0.5 Кафена лажица)

Сув босилек(0.5 Кафена лажица)

Сушен темјан(0.5 Кафена лажица)

Лук во прав(0.5 Кафена лажица)

Сув магдонос(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте го пармезанот, солта и зачините.
  3. Тенките и измиени тиквички исечете ги на четвртинки по должина, па премачкајте ги со масло и наредете ги на тавче.
  4. Откако ќе ги наредите, посипете ги со смесата со пармезан и зачини и печете ги 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: