Рецепти
Печено крцкаво пилешко Ана Ѓорова

Зачинето и крцкаво пилешко – послужете го со омилениот сос и со чаша пиво и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Палента(50 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 2 часа месото во маринада

  1. Во тенџере на оган ставете вода и сварете ја коцката за супа.
  2. Во длабок сад измешајте ги сенфот и 100 мл масло. Непрекинато мешајќи додавајте 100 мл од супата од коцка.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на тенки, долгнавести парчиња и додајте ги во садот да отстојат 2 часа.
  4. Во чинија измешајте ги палентата, брашното, лукот во прав, црвениот пипер, сусамот и карито.
  5. Пилешкото извадете го од маринадата и извалкајте го во зачините, па редете ги парчињата во тава обложена со хартија за печење.
  6. Печете ги 20 минути во рерна на 220 степени или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: