Рецепти
Печено крцкаво пилешко
Зачинето и крцкаво пилешко – послужете го со омилениот сос и со чаша пиво и уживајте
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Брашно(2 Супени лажици)
Црвен пипер(1/2 Супена лажица)
Лук во прав(1/2 Супена лажица)
Сусам(50 Грама)
Палента(50 Грама)
Кари во прав(1 Супена лажица)
Сенф(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 2 часа месото во маринада
- Во тенџере на оган ставете вода и сварете ја коцката за супа.
- Во длабок сад измешајте ги сенфот и 100 мл масло. Непрекинато мешајќи додавајте 100 мл од супата од коцка.
- Пилешките гради исечкајте ги на тенки, долгнавести парчиња и додајте ги во садот да отстојат 2 часа.
- Во чинија измешајте ги палентата, брашното, лукот во прав, црвениот пипер, сусамот и карито.
- Пилешкото извадете го од маринадата и извалкајте го во зачините, па редете ги парчињата во тава обложена со хартија за печење.
- Печете ги 20 минути во рерна на 220 степени или додека убаво заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во