Рецепти
Печено телешко со млеко Ана Ристеска

Полн погодок за сите гурмни и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Засечете го месото на повеќе места со далбоки засечи. Сланината исечете ја на стапчиња и ставете ја во засеците од месото.
  2. Заврзете го месото со конец за да ја задржи формата за време на печењето.
  3. Потоа месото добро извалкајте го во брашното. Кромидот излупете го, исечкајте го и пржете го на путер во тава доволно голема за да го собере месото, заедно со жалфијата (која потоа ќе ја отстраните).
  4. Пржете го местото во тавата на силен оган се додека не зарумени, вртејќи го со 2 дрвени лажици. Полијте го со виното и оставете го да испари. Посолете го, попиперете ги и зачинете го со малку рендано морско оревче.
  5. Потоа додајте 1 чаша млеко, додајте ја коцката за супа, поклопете ја тавата и продолжете со пржењето на тивок оган 1 час и 30 минути. Вртете го месото повремено и додавајте го останатото млеко. На крајот посолете го и попиперете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: