Рецепти
Печурки со спанаќ и пилешко Ана Ѓорова

Интересен и здрав појадок за оние со поголем апетит наутро

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(исчистен 300 грама )

Пилешки гради(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Пченка(замрзнати зрна 250 грама )

Јајце(4 )

Праз(1 )

Павлака(неутрална 200 мл )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Вегета(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на коцки и ставете ги во тенџере на загреано масло на оган. Зачинете ги со сол, бибер и вегета, па промешајте.
  2. Откако месото ќе се запржи, извадете го во чинија од тенџерето и во тенџерето во истата маснотија пропржете го исечканите кромид и прав.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги печурките, исечкани на тенки листови, и промешајте.
  4. Кога и печурките ќе се пропржат, додајте го исечканиот спанаќ и згмечените чешниња лук.
  5. Добро промешајте ги сите состојки и додајте го и пилешкото месо и зрната пченка. Повторно зачинете.
  6. Во друг сад со жица изматете ги јајцата, неутралната павлака и зачини по вкус.
  7. Содржината од тенџерето ставете ја во керамичка тава и прелијте со смесата од јајца и павлака.
  8. Печете го јадењето 40 минути во рерна на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: