Рецепти
Пекмез од зрели смокви Ана Ѓорова

Сладок пекмез од смокви и ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(4 Килограми)

Шеќер(1 Килограм)

Ванила стапче(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Смоквите испасирајте ги низ сито, додајте шеќер и варете ги во тенџере на оган со непрекинато мешање.
  2. Додајте ванила и варете додека пекмезот не ја добие потребната густина.
  3. Кога ќе се олади, ставете во тегли и убаво затворете ги.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: