Рецепти
Пекмез од зрели смокви Ана Ѓорова

Сладок пекмез од смокви и ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(4 Килограми)

Шеќер(1 Килограм)

Ванила стапче(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Смоквите испасирајте ги низ сито, додајте шеќер и варете ги во тенџере на оган со непрекинато мешање.
  2. Додајте ванила и варете додека пекмезот не ја добие потребната густина.
  3. Кога ќе се олади, ставете во тегли и убаво затворете ги.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: