Рецепти
Песто пица Ана Ристеска

Италијанска пица со вкусен песто италијански сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Рендан пармезан(3 Супени лажици)

Борови ореви (пињоли)(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Домат(2 )

Зелен домат(2 )

Моцарела сирење(228 Грама)

Црвен пипер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Подгответе го вашето омилено тесто за пица или употребете готово. Загрејте ја рерната на највисока температура.
  2. Во блендер ставете ги босилокот, маслиновото масло, пармезанот, боровите ореви, сокот од лимон и солта. Изблендирајте.
  3. Тава за печење премачкајте ја и ставете го тестото. Краевите на тестото премачкајте ги со маслиново масло. Изблендираното песто премачкајте го врз пицата рамномерно. Одозгора наредете ја исечканата моцарела на кругови и доматите. Зачините со малку црвен пипер и печете 15-20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: