Рецепти
Песто пица Ана Ристеска

Италијанска пица со вкусен песто италијански сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Рендан пармезан(3 Супени лажици)

Борови ореви (пињоли)(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Домат(2 )

Зелен домат(2 )

Моцарела сирење(228 Грама)

Црвен пипер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Подгответе го вашето омилено тесто за пица или употребете готово. Загрејте ја рерната на највисока температура.
  2. Во блендер ставете ги босилокот, маслиновото масло, пармезанот, боровите ореви, сокот од лимон и солта. Изблендирајте.
  3. Тава за печење премачкајте ја и ставете го тестото. Краевите на тестото премачкајте ги со маслиново масло. Изблендираното песто премачкајте го врз пицата рамномерно. Одозгора наредете ја исечканата моцарела на кругови и доматите. Зачините со малку црвен пипер и печете 15-20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: