Рецепти
Песто пица Ана Ристеска

Италијанска пица со вкусен песто италијански сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Рендан пармезан(3 Супени лажици)

Борови ореви (пињоли)(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Домат(2 )

Зелен домат(2 )

Моцарела сирење(228 Грама)

Црвен пипер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Подгответе го вашето омилено тесто за пица или употребете готово. Загрејте ја рерната на највисока температура.
  2. Во блендер ставете ги босилокот, маслиновото масло, пармезанот, боровите ореви, сокот од лимон и солта. Изблендирајте.
  3. Тава за печење премачкајте ја и ставете го тестото. Краевите на тестото премачкајте ги со маслиново масло. Изблендираното песто премачкајте го врз пицата рамномерно. Одозгора наредете ја исечканата моцарела на кругови и доматите. Зачините со малку црвен пипер и печете 15-20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: