Рецепти
Пијано пиле Ана Ѓорова

Парчиња пиле во сос од бело вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Брашно(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(3-4 Кафени лажици)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Црн лук(2 Главици)

Морков(3 )

Ловоров лист(2 )

Магдонос(1 Китка)

Суво оригано(1-2 Кафени лажици)

Црни маслинки(20 )

Бело вино(6 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Лук(8 Чешниња)

Каранфилче(2 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Пилето измијте го, исечете го на парчиња и исушете го со кујнска крпа.
  2. Секое парче извалкајте го во мешавина од брашно, сол и бибер.
  3. Така подготвените парчиња пиле, пропржете ги на врело масло од двете страни додека не поруменат.
  4. Додајте во тавата сечкан црн лук и морков и динстајте 10 минути.
  5. Потоа додајте ловоров лист, сечкан магдонос, оригано, сечкани маслинки и вино. Откако ќе зоврие смесата, гответе 10 минути.
  6. Во меѓувреме во длабока тава на оган растопете го путерот и пропржете ги сечканите печурки и белиот лук со каранфилчето.
  7. Додајте повторно сол и бибер по вкус, додајте го динстаното месо во тавата и гответе уште 20 минути. Послужете го месото топло со свежа салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: