Рецепти
Пикантна крем супа со ѓумбир Ана Ѓорова

Одлична за загревање во постудените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 )

Тиквичка(1 )

Праз(1 страк само белиот дел )

Чили пиперка(2-3 суви )

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Масло

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Морковот се лупи и се сечка на кругови, а тиквичката и компирот се лупат и се сечкаат на коцки.
  2. Се ставаат да се варат во тенџере на оган со зовриена вода. Се зачинува со сол и бибер.
  3. Во тава на оган се става малку масло и се пропржува ситно сечканиот праз, па откако ќе омекне, се додаваат ситно сечканите лук и чили пиперчиња.
  4. Откако ќе омекнат, се додава ѓумбирот и се меша.
  5. Содржината од тавата се додава во тенџерето со сварениот зеленчук и се вари уште 5 минути.
  6. Потоа се трга од оган и смесата се блендира со рачен блендер, па веднаш се сервира, по желба со павлака.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: