Рецепти
Пикантна шпанска пита Ана Ѓорова

Брзо и едноставно јадење од компири со чили пиперка и кромид за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите излупете ги, измијте ги и исечете ги на кругови.
  2. Маслото добро загрејте го во тавче на рингла и додајте ги исечканиот кромид и компирите и посолете по вкус. Покријте со капак и гответе го зеленчукот на тивко со повремено мешање.
  3. Кога компирите ќе се испржат, додајте ги изматените јајца и исечканата лута пиперка. Добро промешајте.
  4. Одново загрејте масло во една тава, додајте ја смесата и пржете. Кога ќе се пропржи убаво одоздола, превртете ја смесата со помош на капакот и пржете ја од другата страна уште неколку минути.
  5. Послужете ја питата исечена на коцки ладна или топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: