Рецепти
Пикантна скуша Ана Ѓорова

Печена скуша со сос од лути суви пиперки, лук и магдонос во бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистената скуша се посолува со вегета и се остава малку да отстои.
  2. Во меѓувреме се подготвува филот: сенфот, ситно сечканиот магдонос, лук и везената пиперка се мешаат во еден сад.
  3. Се прави засек на скушата по должина од долниот дел и со филот се премачкува внатрешната страна на скушата и одозгора.
  4. Се става во тава за печење врз намастена хартија за печење, се посипува со малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени.
  5. Откако рибата ќе се запече, се вади од рерна, се налева белото суво вино и се враќа да се пече уште 15-20 минути на ниска температура.
  6. Печената скуша се сервира со потпечен компир, со рузмарин и со салата по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: