Рецепти
Пикантно јунешко со црвени пиперки Ана Ристеска

Пикантен и неодоливо вкусен ручек за сите љубители на пикантната храна и месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Месото се чисти од маснотиите, се сечка на помали парчиња. Месото се зачинува со бибер, сол и со чили во прав, потоа се валка во нишесте и во сенф. Месото се пржи во вок-тава да добие коричка, се додава соја-сос, па се префрла во супата да се динста додека да омекне. Се додаваат чешнињата лук, пресечени на половина.
  2. Во мрснотијата во вок-тавата се динста црвената пиперка сечкана на коцки, се додава шеќер и оцет. Се додава ситно сечканата брокула, претходно обарена и исцедена. Се додаваат и кромидот и морковот.
  3. Откако ќе испари водата од месото, и тоа се додава во вок-тавата да се соедини со зеленчукот.
  4. Пикантното јунешко месо со црвени пиперки се сервира со бел ориз или со компири.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: