Рецепти
Пикантно јунешко со црвени пиперки Ана Ристеска

Пикантен и неодоливо вкусен ручек за сите љубители на пикантната храна и месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Месото се чисти од маснотиите, се сечка на помали парчиња. Месото се зачинува со бибер, сол и со чили во прав, потоа се валка во нишесте и во сенф. Месото се пржи во вок-тава да добие коричка, се додава соја-сос, па се префрла во супата да се динста додека да омекне. Се додаваат чешнињата лук, пресечени на половина.
  2. Во мрснотијата во вок-тавата се динста црвената пиперка сечкана на коцки, се додава шеќер и оцет. Се додава ситно сечканата брокула, претходно обарена и исцедена. Се додаваат и кромидот и морковот.
  3. Откако ќе испари водата од месото, и тоа се додава во вок-тавата да се соедини со зеленчукот.
  4. Пикантното јунешко месо со црвени пиперки се сервира со бел ориз или со компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: