Рецепти
Пикантно јунешко со црвени пиперки Ана Ристеска

Пикантен и неодоливо вкусен ручек за сите љубители на пикантната храна и месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Месото се чисти од маснотиите, се сечка на помали парчиња. Месото се зачинува со бибер, сол и со чили во прав, потоа се валка во нишесте и во сенф. Месото се пржи во вок-тава да добие коричка, се додава соја-сос, па се префрла во супата да се динста додека да омекне. Се додаваат чешнињата лук, пресечени на половина.
  2. Во мрснотијата во вок-тавата се динста црвената пиперка сечкана на коцки, се додава шеќер и оцет. Се додава ситно сечканата брокула, претходно обарена и исцедена. Се додаваат и кромидот и морковот.
  3. Откако ќе испари водата од месото, и тоа се додава во вок-тавата да се соедини со зеленчукот.
  4. Пикантното јунешко месо со црвени пиперки се сервира со бел ориз или со компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: