Рецепти
Пиле на италијански начин Ана Ѓорова

Италијански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 )

Кромид(1 Главица)

Павлака(150 Милилитри)

Јајце(5 )

Масло(2 Супени лажици)

Доматно пире(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилето (исчистено и исечено на парчиња) се вари во солена вода.
  2. Кромидот се пржи со црвен пипер и му се додава водата во која се варело пилето.
  3. Сосот малку се вари и се процедува.
  4. Жолчките од јајцето се делат од белката, се пасираат и се мешаат со сосот, киселата павлака и пирето од домати.
  5. Во сосот се става вареното пиле, кратко се проварува и може по желба да се послужи со шпагети.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: