Рецепти
Пиле во сос од печурки Ана Ѓорова

Француски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(3 мали )

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(200 Грама)

Сланина(150 Грама)

Бело вино(500 Грама)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Пилешка супа(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете го кромидот (не го сечете) и исечкајте ги шампињоните на четвртинки.
  2. Загрејте ги маслото и путерот во огноотпорен сад.
  3. Пржете ги измиените и исушени пилиња од сите страни додека добијат убава златнокафена боја. Тргнете ги настрана.
  4. Во истиот сад испржете ги кромидот, сланината и печурките. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако убаво ќе се испржат, полијте ги со белото вино, пилешката супа, слатката павлака и додајте ги пилињата.
  6. Покријте го садот со капак и гответе на тивка температура 30 минути додека убаво се потпече пилето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: