Рецепти
Пилешка чорба со бамји Ана Ристеска

Едноставна чорба со бамји и пилешко месо како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(20 )

Пилешки копан(со карабатак 2 )

Сол

Вегета

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Бамјите се чистат и добро се мијат.
  2. Пилешките батаци со карабатак исто така добро се мијат, потоа се ставаат во подлабок сад да се сварат. Откако убаво ќе се сварат, се чистат од коската и од кожата и се сечкаат на ситни парчиња.
  3. Во другото тенџере се прави запршка од брашно и масло за јадење, потоа во неа се додава и месото за малку да се пропржи.
  4. Потоа се става вода и се остава да зоврие чорбата, се додава сол по вкус, како и вегета.
  5. Во зовриената чорба потоа се додаваат исчистените бамји, па се вари уште најмалку половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: