Рецепти
Пилешка паштета со печурки Ана Ѓорова

Супер оди со крекери, тост и разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(250 Грама)

Свежи шампињони(1 Чаша)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Путер(125 Грама)

Бренди(2 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Ф‘стаци(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исчистете ги џигерчињата и измијте ги.
  2. Пржете ги заедно со исечканите печурки, кромид и лук на половина од путерот додека не заруменат.
  3. Оставете ги да се оладат.
  4. Смесата сомелете ја во миксер.
  5. Додајте ги останатиот путер, брендито, павлаката сомелените ф’стаци.
  6. Измешајте ја добро смесата со лажица и префрлете ја во калап. Прекријте ја со фолија и оставете ја да отстои во фрижидер неколку часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: