Рецепти
Пилешка паштета со печурки
Супер оди со крекери, тост и разни печива
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(250 Грама)
Свежи шампињони(1 Чаша)
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Путер(125 Грама)
Бренди(2 Супени лажици)
Павлака(2 Супени лажици)
Ф‘стаци(1/3 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Исчистете ги џигерчињата и измијте ги.
- Пржете ги заедно со исечканите печурки, кромид и лук на половина од путерот додека не заруменат.
- Оставете ги да се оладат.
- Смесата сомелете ја во миксер.
- Додајте ги останатиот путер, брендито, павлаката сомелените ф’стаци.
- Измешајте ја добро смесата со лажица и префрлете ја во калап. Прекријте ја со фолија и оставете ја да отстои во фрижидер неколку часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во