Рецепти
Пилешка паштета со печурки Ана Ѓорова

Супер оди со крекери, тост и разни печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(250 Грама)

Свежи шампињони(1 Чаша)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Путер(125 Грама)

Бренди(2 Супени лажици)

Павлака(2 Супени лажици)

Ф‘стаци(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исчистете ги џигерчињата и измијте ги.
  2. Пржете ги заедно со исечканите печурки, кромид и лук на половина од путерот додека не заруменат.
  3. Оставете ги да се оладат.
  4. Смесата сомелете ја во миксер.
  5. Додајте ги останатиот путер, брендито, павлаката сомелените ф’стаци.
  6. Измешајте ја добро смесата со лажица и префрлете ја во калап. Прекријте ја со фолија и оставете ја да отстои во фрижидер неколку часа.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: