Рецепти
Пилешки џигер во пикантен сос Ана Ѓорова

Македонски рецепт за вкусен џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(150 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Бело вино(200 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Мајчина душичка во прав(1 Прстофат)

Сенф(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреан путер се става ренданиот кромид и исечканиот џигер и се пропржува.
  2. Потоа, се додава брашно, мајчина душица, сол, вегета и малку сенф.
  3. Се промешува, се додава вода и вино и се остава да проврие.
  4. При крај се додава павлаката и уште малку се крчка. Може да го комбинирате со ориз или пире од компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: