Рецепти
Пилешки крилца во кисело млеко Ана Ристеска

Јадењето се служи со гарнир по желба, но крилцата се толку сочни, а истовремено крцкави, што може да се послужат како мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Кисело млеко(500 Милилитри)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Кашкавал(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. На крилцата им се отсекуваат краевите, па се посолуваат и зачинуваат.
  2. Во посебен сад се меша киселото млеко со црвениот пипер. Во оваа смеса ги валкаме крилцата и едно по едно ги редиме во тава за печење. Остатокот од смесата ја истураме врз крилцата.
  3. Печеме на претходно загреана рерна околу 20 минути. Кога се речиси готови, врз крилцата го рендаме кашкавалот и пак го враќаме во рерната.
  4. Тавата со крилцата се потпекува уште околу 10 минути, се додека кашкавалот не се истопи и потпече, а крилцата да се зацрвенат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: