Рецепти
Пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Одличен ручек од пилешки копан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Зелена пиперка(1 )

Домат(1 )

Морков(1 )

Суви печурки(1 Шака)

Компир(1 голем )

Пилешки копан(1 со наткопан )

Масло

Сол

Бибер

Вода(1/2 Литар)

Црвен пипер

Бело вино(100 Милилитри)

Кисела павлака(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере на малку масло, па ставете ги и копанот и надкопанот да се пропржат 10 минути.
  2. Печурките и пиперката се сечкаат и се додаваат со месото, а по 2-3 минути се додаваат и сечканите домати. Се додаваат зачините и се промешува.
  3. Се додава и водата, па исечканите компир и морков. Се остава да врие половина час, а потоа се додава виното и се остава да се свари убаво.
  4. Пет минути пред да се тргне од оган, се додава кисела павлака и добро се промешува.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: