Рецепти
Пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Одличен ручек од пилешки копан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Зелена пиперка(1 )

Домат(1 )

Морков(1 )

Суви печурки(1 Шака)

Компир(1 голем )

Пилешки копан(1 со наткопан )

Масло

Сол

Бибер

Вода(1/2 Литар)

Црвен пипер

Бело вино(100 Милилитри)

Кисела павлака(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере на малку масло, па ставете ги и копанот и надкопанот да се пропржат 10 минути.
  2. Печурките и пиперката се сечкаат и се додаваат со месото, а по 2-3 минути се додаваат и сечканите домати. Се додаваат зачините и се промешува.
  3. Се додава и водата, па исечканите компир и морков. Се остава да врие половина час, а потоа се додава виното и се остава да се свари убаво.
  4. Пет минути пред да се тргне од оган, се додава кисела павлака и добро се промешува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: