Рецепти
Пилешки паприкаш
Одличен ручек од пилешки копан
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(3 Главици)
Зелена пиперка(1 )
Домат(1 )
Морков(1 )
Суви печурки(1 Шака)
Компир(1 голем )
Пилешки копан(1 со наткопан )
Вода(1/2 Литар)
Бело вино(100 Милилитри)
Кисела павлака(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере на малку масло, па ставете ги и копанот и надкопанот да се пропржат 10 минути.
- Печурките и пиперката се сечкаат и се додаваат со месото, а по 2-3 минути се додаваат и сечканите домати. Се додаваат зачините и се промешува.
- Се додава и водата, па исечканите компир и морков. Се остава да врие половина час, а потоа се додава виното и се остава да се свари убаво.
- Пет минути пред да се тргне од оган, се додава кисела павлака и добро се промешува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во