Рецепти
Пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Одличен ручек од пилешки копан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(3 Главици)

Зелена пиперка(1 )

Домат(1 )

Морков(1 )

Суви печурки(1 Шака)

Компир(1 голем )

Пилешки копан(1 со наткопан )

Масло

Сол

Бибер

Вода(1/2 Литар)

Црвен пипер

Бело вино(100 Милилитри)

Кисела павлака(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечкајте го и пропржете го во тенџере на малку масло, па ставете ги и копанот и надкопанот да се пропржат 10 минути.
  2. Печурките и пиперката се сечкаат и се додаваат со месото, а по 2-3 минути се додаваат и сечканите домати. Се додаваат зачините и се промешува.
  3. Се додава и водата, па исечканите компир и морков. Се остава да врие половина час, а потоа се додава виното и се остава да се свари убаво.
  4. Пет минути пред да се тргне од оган, се додава кисела павлака и добро се промешува.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: