Рецепти
Пилешки ражничи со песто сос Ана Ѓорова

Пилешкото месо на скара одлично оди со сос од босилек и претставува одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Шери домати(200 Грама)

Свеж босилек(2 Шаки)

Борови ореви (пињоли)(или обични ореви 10 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(2 Супени лажици)

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Босилекот измијте го и ставете го во блендер со излупеното чешне лук, оревите, кашкавалот и маслиново масло. Блендирајте ја смесата додека добиете густ зелен сос. По потреба додајте уште масло.
  2. Пилешките гради исечете ги на коцки и убаво измешајте ги со подготвениот сос.
  3. На дрвени стапчиња за ражничи наредете го месото и шери доматите.
  4. Потоа ставете ги на скара и печете ги од двете страни додека месото убаво се испече.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: