Рецепти
Пилешки ражничи со песто сос
Пилешкото месо на скара одлично оди со сос од босилек и претставува одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(400 Грама)
Шери домати(200 Грама)
Свеж босилек(2 Шаки)
Борови ореви (пињоли)(или обични ореви 10 Грама)
Лук(1 Чешне)
Пекорино кашкавал(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Босилекот измијте го и ставете го во блендер со излупеното чешне лук, оревите, кашкавалот и маслиново масло. Блендирајте ја смесата додека добиете густ зелен сос. По потреба додајте уште масло.
- Пилешките гради исечете ги на коцки и убаво измешајте ги со подготвениот сос.
- На дрвени стапчиња за ражничи наредете го месото и шери доматите.
- Потоа ставете ги на скара и печете ги од двете страни додека месото убаво се испече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во