Рецепти
Пилешки ражничи со песто сос Ана Ѓорова

Пилешкото месо на скара одлично оди со сос од босилек и претставува одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Шери домати(200 Грама)

Свеж босилек(2 Шаки)

Борови ореви (пињоли)(или обични ореви 10 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(2 Супени лажици)

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Босилекот измијте го и ставете го во блендер со излупеното чешне лук, оревите, кашкавалот и маслиново масло. Блендирајте ја смесата додека добиете густ зелен сос. По потреба додајте уште масло.
  2. Пилешките гради исечете ги на коцки и убаво измешајте ги со подготвениот сос.
  3. На дрвени стапчиња за ражничи наредете го месото и шери доматите.
  4. Потоа ставете ги на скара и печете ги од двете страни додека месото убаво се испече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: