Рецепти
Пилешки ражничи со песто сос Ана Ѓорова

Пилешкото месо на скара одлично оди со сос од босилек и претставува одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Шери домати(200 Грама)

Свеж босилек(2 Шаки)

Борови ореви (пињоли)(или обични ореви 10 Грама)

Лук(1 Чешне)

Пекорино кашкавал(2 Супени лажици)

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Босилекот измијте го и ставете го во блендер со излупеното чешне лук, оревите, кашкавалот и маслиново масло. Блендирајте ја смесата додека добиете густ зелен сос. По потреба додајте уште масло.
  2. Пилешките гради исечете ги на коцки и убаво измешајте ги со подготвениот сос.
  3. На дрвени стапчиња за ражничи наредете го месото и шери доматите.
  4. Потоа ставете ги на скара и печете ги од двете страни додека месото убаво се испече.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: