Рецепти
Пилешки шницли
Рецепт за вкусни шницли
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Јајце(2 )
Презла(3 Супени лажици)
Морско оревче(1 Парче)
Слатка павлака(7 Кафени лажици)
Брашно(2 Супени лажици)
Маргарин(400 Грама)
Масло(4 Супени лажици)
Вегета(1 Кафена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Месото се меле и се меша заедно со биберот.
- Потоа се додава презла, сол, јајца, зачин, рендано морско оревче, павлака, брашно и растопен маргарин.
- Сето ова убаво се меша, се дели на повеќе парчиња и се пржи во врело масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во