Рецепти
Пилешки шницли Ана Ѓорова

Рецепт за вкусни шницли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Јајце(2 )

Презла(3 Супени лажици)

Морско оревче(1 Парче)

Слатка павлака(7 Кафени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Месото се меле и се меша заедно со биберот.
  2. Потоа се додава презла, сол, јајца, зачин, рендано морско оревче, павлака, брашно и растопен маргарин.
  3. Сето ова убаво се меша, се дели на повеќе парчиња и се пржи во врело масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: