Рецепти
Пилешки шницли Ана Ѓорова

Рецепт за вкусни шницли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Јајце(2 )

Презла(3 Супени лажици)

Морско оревче(1 Парче)

Слатка павлака(7 Кафени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Месото се меле и се меша заедно со биберот.
  2. Потоа се додава презла, сол, јајца, зачин, рендано морско оревче, павлака, брашно и растопен маргарин.
  3. Сето ова убаво се меша, се дели на повеќе парчиња и се пржи во врело масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: