Рецепти
Пилешки шницли Ана Ѓорова

Рецепт за вкусни шницли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Јајце(2 )

Презла(3 Супени лажици)

Морско оревче(1 Парче)

Слатка павлака(7 Кафени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Месото се меле и се меша заедно со биберот.
  2. Потоа се додава презла, сол, јајца, зачин, рендано морско оревче, павлака, брашно и растопен маргарин.
  3. Сето ова убаво се меша, се дели на повеќе парчиња и се пржи во врело масло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: