Рецепти
Пилешко на мексикански начин Ана Ристеска

Мексикански ручек кој може да го ставите да се спрема пред да одите на работа, а кога ќе се вртите да имате готов топол оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(900 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Салса(1/2 Чаша)

Кафеав шеќер(3-4 Супени лажици)

Чили пиперка(30 Грама)

Лупени домати од конзерва(1 )

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Кумин(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Кромид во прав(1 Кафена лажица)

Сува везена црвена пиперка(1/2 )

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа

  1. Месото попрскајте го со маслиново масло и ставете го во тенџере за бавно готвење. Додајте ги и останатите состојки освен салсата и гответе го месото 2-4 часа на висока температура или 6-7 часа на ниска температура.
  2. Кога ќе биде готово извадете го од тенџерето на даска и оставете го да се олади 5 минути. Со вилушка разделете го на парчиња и потоа вратете го во тенџерето уште 20 минути за да упие од течноста. Пробајте и додајте ја салсата по ваш вкус.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: