Рецепти
Пилешко на мексикански начин
Мексикански ручек кој може да го ставите да се спрема пред да одите на работа, а кога ќе се вртите да имате готов топол оброк.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(900 Грама)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Салса(1/2 Чаша)
Кафеав шеќер(3-4 Супени лажици)
Чили пиперка(30 Грама)
Чили во прав(1 Кафена лажица)
Кумин(1 Кафена лажица)
Лук во прав(1 Кафена лажица)
Кромид во прав(1 Кафена лажица)
Сува везена црвена пиперка(1/2 )
Суво оригано(1/2 Кафена лажица)
Сол(1 1/2 Кафена лажица)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа
- Месото попрскајте го со маслиново масло и ставете го во тенџере за бавно готвење. Додајте ги и останатите состојки освен салсата и гответе го месото 2-4 часа на висока температура или 6-7 часа на ниска температура.
- Кога ќе биде готово извадете го од тенџерето на даска и оставете го да се олади 5 минути. Со вилушка разделете го на парчиња и потоа вратете го во тенџерето уште 20 минути за да упие од течноста. Пробајте и додајте ја салсата по ваш вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во