Рецепти
Пилешко на мексикански начин Ана Ристеска

Мексикански ручек кој може да го ставите да се спрема пред да одите на работа, а кога ќе се вртите да имате готов топол оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(900 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Салса(1/2 Чаша)

Кафеав шеќер(3-4 Супени лажици)

Чили пиперка(30 Грама)

Лупени домати од конзерва(1 )

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Кумин(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Кромид во прав(1 Кафена лажица)

Сува везена црвена пиперка(1/2 )

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа

  1. Месото попрскајте го со маслиново масло и ставете го во тенџере за бавно готвење. Додајте ги и останатите состојки освен салсата и гответе го месото 2-4 часа на висока температура или 6-7 часа на ниска температура.
  2. Кога ќе биде готово извадете го од тенџерето на даска и оставете го да се олади 5 минути. Со вилушка разделете го на парчиња и потоа вратете го во тенџерето уште 20 минути за да упие од течноста. Пробајте и додајте ја салсата по ваш вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: