Рецепти
Пилешко со мешан зеленчук Ана Ѓорова

Богат и вкусен летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зеленчукот добро се мие и се сечка (доматите претходно се лупат, а компирите се варат). Месото исто така се сече на парчиња.
  2. Кромидот се запржува со пиперките, а потоа се додава месото. Се пржи околу 10 минути, па постепено се додава останатиот исечкан зеленчук и оризот, претходно добро измиен.
  3. Се додава малку вода и сето ова се динста уште 10 минути.
  4. Потоа се зачинува со сол, бибер и вегета, се додава уште малку вода и се става во поголема тава за печење.
  5. Се пече во загреана рерна на 200°C, околу 25-30 минути. За време на печењето може да додадете уште малку вода доколку оризот ја има впиено течноста. Кога ќе се запече зеленчукот и фати кора, јадењето е готово.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: