Рецепти
Пилешко со мешан зеленчук Ана Ѓорова

Богат и вкусен летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зеленчукот добро се мие и се сечка (доматите претходно се лупат, а компирите се варат). Месото исто така се сече на парчиња.
  2. Кромидот се запржува со пиперките, а потоа се додава месото. Се пржи околу 10 минути, па постепено се додава останатиот исечкан зеленчук и оризот, претходно добро измиен.
  3. Се додава малку вода и сето ова се динста уште 10 минути.
  4. Потоа се зачинува со сол, бибер и вегета, се додава уште малку вода и се става во поголема тава за печење.
  5. Се пече во загреана рерна на 200°C, околу 25-30 минути. За време на печењето може да додадете уште малку вода доколку оризот ја има впиено течноста. Кога ќе се запече зеленчукот и фати кора, јадењето е готово.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: