Рецепти
Пилешко со мешан зеленчук Ана Ѓорова

Богат и вкусен летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зеленчукот добро се мие и се сечка (доматите претходно се лупат, а компирите се варат). Месото исто така се сече на парчиња.
  2. Кромидот се запржува со пиперките, а потоа се додава месото. Се пржи околу 10 минути, па постепено се додава останатиот исечкан зеленчук и оризот, претходно добро измиен.
  3. Се додава малку вода и сето ова се динста уште 10 минути.
  4. Потоа се зачинува со сол, бибер и вегета, се додава уште малку вода и се става во поголема тава за печење.
  5. Се пече во загреана рерна на 200°C, околу 25-30 минути. За време на печењето може да додадете уште малку вода доколку оризот ја има впиено течноста. Кога ќе се запече зеленчукот и фати кора, јадењето е готово.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: