Рецепти
Пилешко во сос од горгонзола Ана Ѓорова

Лесен и вкусен рецепт за оние што го сакаат пилешкото на кремаст и сочен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Горгонзола(150 Грама)

Маринирани шампињони(100 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Павлака(неутрална 200 мл )

Путер(30 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пилешките гради исечкајте ги на помали тенки шницли и посолете ги. Зачинете ги и со бибер, па пржете ги на растопениот путер во тава на оган.
  2. Откако добро ќе се испржат од двете страни, извадете ги парчињата месо од тавата и на истата маснотија пропржете ги кратко шампињоните.
  3. Додајте ја неутралната павлака и промешајте.
  4. Горгонзолата исечкајте ја и додајте ја во тавата со зовриената павлака.
  5. Откако ќе се растопи, во тавата додајте ја киселата павлака и измешајте.
  6. Во тавата вратете ги испржените парчиња пилешко и пржете уште кратко колку да го впијат вкусот од сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: