Рецепти
Пиперки во масло Ана Ѓорова

Вака подготвените пиперки со масло и оцет, се служат како предјадење или прилог со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(1 Килограм)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Бел дестилиран оцет(0.5 Литар)

Масло(200-250 Грама)

Ловоров лист(2-3 )

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Лук(3-4 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1-2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пиперките измијте ги, исечете ги по должина и исчистете ги. Оставете ги половина ден да отстојат на сонце.
  2. Отстоените пиперки ставете ги во тенџере на оган, прелијте ги со оцет и додајте сол, бибер и ловоров лист. Кога ќе почне да врие, гответе 3-4 минути, но внимавајте да не ги готвите премногу за да не се распаднат.
  3. Пиперките исцедете ги, а течноста ставете ја настрана. Повторно ставете ги на сонце да се сушат цел ден.
  4. Откако ќе се исушат пиперките, распоредете ги во тегли со магдонос и бел лук, а потоа прелијте ги со масло за јадење по желба.
  5. По неколку дена, доколку е потребно, додајте уште масло и херметички затворете ги теглите. Чувајте ги на ладно и суво место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: