Рецепти
Пире од круши, јаболки и цимет (детско катче)
Пробајте го пирето и со зрело јапонско јаболко. Доколку крушката е веќе зрела не треба да ја готвите. Двете состојки се богат извор на растителни влакна и витамин Ц. Крушите се особено добри против запек.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Излупете го јаболкото, исчистете го од семките и исечкајте го на мали парченца.
- Во мало тенџере на оган ставете 1 чаша вода да зоврие, па додајте ги јаболките. Намалете ја температурата и гответе ги додека омекнат, околу 10 минути. По потреба додајте уште вода. Може јаболките да ги зготвите и во микробранова печка со малку вода, покријте го садот со проѕирна фолија оставајќи малку воздух и гответе на висока температура 1 минута додека омекнат јаболките.
- Крушата излупете ја, исчистете ја и изблендирајте ја во пире.
- Додајте вода по потреба и наросете малку цимет во пирето, додајте ги јаболките и повторно изблендирајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во