Рецепти
Пире од круши, јаболки и цимет (детско катче) Ана Ѓорова

Пробајте го пирето и со зрело јапонско јаболко. Доколку крушката е веќе зрела не треба да ја готвите. Двете состојки се богат извор на растителни влакна и витамин Ц. Крушите се особено добри против запек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(1 )

Круша(1 )

Вода(1 Чаша)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Излупете го јаболкото, исчистете го од семките и исечкајте го на мали парченца.
  2. Во мало тенџере на оган ставете 1 чаша вода да зоврие, па додајте ги јаболките. Намалете ја температурата и гответе ги додека омекнат, околу 10 минути. По потреба додајте уште вода. Може јаболките да ги зготвите и во микробранова печка со малку вода, покријте го садот со проѕирна фолија оставајќи малку воздух и гответе на висока температура 1 минута додека омекнат јаболките.
  3. Крушата излупете ја, исчистете ја и изблендирајте ја во пире.
  4. Додајте вода по потреба и наросете малку цимет во пирето, додајте ги јаболките и повторно изблендирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: