Рецепти
Пире од круши, јаболки и цимет (детско катче) Ана Ѓорова

Пробајте го пирето и со зрело јапонско јаболко. Доколку крушката е веќе зрела не треба да ја готвите. Двете состојки се богат извор на растителни влакна и витамин Ц. Крушите се особено добри против запек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(1 )

Круша(1 )

Вода(1 Чаша)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Излупете го јаболкото, исчистете го од семките и исечкајте го на мали парченца.
  2. Во мало тенџере на оган ставете 1 чаша вода да зоврие, па додајте ги јаболките. Намалете ја температурата и гответе ги додека омекнат, околу 10 минути. По потреба додајте уште вода. Може јаболките да ги зготвите и во микробранова печка со малку вода, покријте го садот со проѕирна фолија оставајќи малку воздух и гответе на висока температура 1 минута додека омекнат јаболките.
  3. Крушата излупете ја, исчистете ја и изблендирајте ја во пире.
  4. Додајте вода по потреба и наросете малку цимет во пирето, додајте ги јаболките и повторно изблендирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: