Рецепти
Пита со домати и маслинки Ана Ристеска

Сочна пита со домати која е одлична вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(20 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Мед(1 Кафена лажица)

Масло(4 Кафени лажици)

Брашно(500 Грама)

Чаден пилешки стек(150 Грама)

Домат(2 )

Црни маслинки(15 )

Јајце(1 )

Павлака(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)

Рендан кашкавал

Сирење

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Со состојките замесуваме тесто и го оставаме да нарасне еден час. Од него расукуваме кора и ја префрламе во тепсија со краевите надвор од неа. Кората ја боцкаме со вилушка.
  2. Се филува со кашкавалот, димениот пилешки стек, доматите кои претходно сме ги пропржиле за да им излезе течноста, мешавината зачини, маслинките и на крај се виткаат краевите на питата.
  3. Го прелеваме со смесата од павлака и јајца, а по желба можеме да стравиме сусам, лен или сончоглед.
  4. Питата ја печеме во загреана рерна на 220 степени додека зарумени. Кога ќе ја исклучиме рерната, ја вадиме питата и врз неа ги ставеме сирењето и кашкавалот, па ја враќаме да се допече уште 2 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: