Рецепти
Пита со фил од компир (посно) Ана Ѓорова

Едноставна и вкусна домашна пита

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(3 дл млака )

Компир(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Брашното се става на работната површина и му се прави дупка во средината, па се додаваат 1 лажичка сол, маслото и водата.
  2. Се замесува тесто, се покрива со крпа и се остава да отстои 30 минути.
  3. Во меѓувреме се лупат компирите и се сечкаат на коцки, па се посолуваат и им се додава сечканиот кромид.
  4. Филот од компир се распоредува рамномерно врз тестото, кое прво се сука, па се витка во ролат.
  5. Се реди во кружна намастена тепсија во круг и се става во рерна на 180 степени да се пече 40-тина минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: