Рецепти
Пита со просо Ана Ѓорова

Лесна пита од просо со варена блитва и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Просо(300 Грама)

Фета сирење(200 Грама)

Кравјо сирење(200 Грама)

Блитва(1 врска )

Јајце(2 )

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Просото исплакнете го под млаз ладна вода, па ставете го во тенџере да се вари. Просото се вари во двапати поголема количина вода од количината на просото.
  2. Откако течноста ќе зоврие, намалете ја температурата, поклопете го садот и просото варете го уште 25-30 минути.
  3. Во сад издробете го фета сирењето, потоа додајте ја сварената и исечкана блитва, па свареното просо,  јајцата, солта, биберот и целата смеса истурете ја во плех подмачкан со малку маргарин.
  4. Печете ја питата на 200 степени околу 40-45 минути. Испечената пита исечете ја на коцки, а одозгора изрендајте кравјо сирење.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: