Рецепти
Пита со риба (посно) Ана Ѓорова

Одлична за посни слави или семејни ручеци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(600 Грама)

Речна риба(700 Грама)

Ориз(1 мала шолја )

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибата се вари, се чисти од коски и се меле на машина за месо. Потоа се меша со ситно сечкан магдонос и со претходно обарениот ориз.
  2. Во подмачкан плех се редат корите, секоја се попрскува со масло и се филува со рибата. Постапката се повторува додека не се потроши целиот материјал.
  3. Последната кора се попрскува со масло и питата се става да се пече во загреана рерна додека да добие убава златнокафена боја.
  4. Кога питата ќе се испече, се попрскува со млака вода и се покрива со кујнска крпа.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: