Рецепти
Пита со риба (посно)
Одлична за посни слави или семејни ручеци
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(600 Грама)
Речна риба(700 Грама)
Ориз(1 мала шолја )
Свеж магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Рибата се вари, се чисти од коски и се меле на машина за месо. Потоа се меша со ситно сечкан магдонос и со претходно обарениот ориз.
- Во подмачкан плех се редат корите, секоја се попрскува со масло и се филува со рибата. Постапката се повторува додека не се потроши целиот материјал.
- Последната кора се попрскува со масло и питата се става да се пече во загреана рерна додека да добие убава златнокафена боја.
- Кога питата ќе се испече, се попрскува со млака вода и се покрива со кујнска крпа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во