Рецепти
Пита со риба (посно) Ана Ѓорова

Одлична за посни слави или семејни ручеци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(600 Грама)

Речна риба(700 Грама)

Ориз(1 мала шолја )

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибата се вари, се чисти од коски и се меле на машина за месо. Потоа се меша со ситно сечкан магдонос и со претходно обарениот ориз.
  2. Во подмачкан плех се редат корите, секоја се попрскува со масло и се филува со рибата. Постапката се повторува додека не се потроши целиот материјал.
  3. Последната кора се попрскува со масло и питата се става да се пече во загреана рерна додека да добие убава златнокафена боја.
  4. Кога питата ќе се испече, се попрскува со млака вода и се покрива со кујнска крпа.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: