Рецепти
Пита со риба (посно) Ана Ѓорова

Одлична за посни слави или семејни ручеци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(600 Грама)

Речна риба(700 Грама)

Ориз(1 мала шолја )

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибата се вари, се чисти од коски и се меле на машина за месо. Потоа се меша со ситно сечкан магдонос и со претходно обарениот ориз.
  2. Во подмачкан плех се редат корите, секоја се попрскува со масло и се филува со рибата. Постапката се повторува додека не се потроши целиот материјал.
  3. Последната кора се попрскува со масло и питата се става да се пече во загреана рерна додека да добие убава златнокафена боја.
  4. Кога питата ќе се испече, се попрскува со млака вода и се покрива со кујнска крпа.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: